Raklamiranje i optimizacija sajtova

SEO i SEM i Web Dizajn servisi

Pogledajte koje servise nudim i koje su moje vještine: optimizacija sajtova, reklamiranje po kliku, baneru, videu, email marketing

Knowledge: Field:
100%On-Site SEO
100%Off-site SEO
100%Display Advertising
100%PPC Campaigns
100%Landing Pages
100%Email Marketing
100%Email Templating
100%Content Marketing
100%A/B Testing
100%HTML
100%CSS
85%PHP
50%Javascript
Experience: Tools:
100%Google Ads (ex AdWords)
90%Google Tag Manager except medium knowledge in javascript
100%Google Search Console
100%Google Analytics
100%HubSpot
100%MailChimp
100%Raven Tools
100%Ahrefs
100%SEMRush
100%Screaming Frog
100%Moz
100%Adobe Photoshop
30%Adobe Illustrator

15% popusta na vašu prvu narudžbu

Kontaktiraj sada!

Radio za:

Radio za

Citati sa Linkedin-a

Outsourcing SEO

outsourcing seo

Volim SEO

Sa preko 15 godina iskustva i dalje volim optimizaciju sajtova, borbu s konkurentima i popravljanje stvari. Posljednjih godina ta borba dobila je neke nove oblike - to nije samo čista bijela SEO tehnika jer moraju biti uključeni svi mogući alati: Google Tag Manager, dobar UI i UX i odredišne stranice.

Trik je u tome da napravite strategiju, optimizirate kôd i planirate gomilu dugih tekstova. Naslovi, metas, alt, HTML, CSS, brzina itd.- sve to utiče na SEO. Istovremeno, najvažnije stvari za SEO ključne riječi i fraze, glavne i dugi rep.

On-site SEO

On-site SEO podrazumijeva pripremanje sajta za što bolji rezultat u Google-u i ostalim tražilicama. Koriste se razna znanja: programiranje, implementacija Google alata i njihovo analiziranje, kao i treći alati poput Ahrefs, Sreaming Frog, SEMRush, Moz i tako dalje. Uz to koristi se najbolja praksa za pravljenje stranica na koje korisnici dolaze sa pretrage.

Pored gore navedenih tehnika, obavezeno se koristi mapa sajta sa samoocjenjivanjem strana kako bi se tražilicama sugerisalo koje su važnije a koje ne, uputstva za tražilice kao i strane koje pokazuju greške ako strana ne postoji ili ih usmjeruju na pravu.

Off-site SEO

Off-site SEO je u stvari sve što se dešava van vašeg sajta tj. prave se linkovi prema vašem sajtu. Gradnja povratnih linkova je veoma zahtjevan posao koji se mora odraditi sa podrobnim planiranjem i analiziranjem konkurencije.

Prvo mjesto u Google?

Kad je SEO ili bilo koja druga tehnika u pitanju, prvo mjesto u Google-u je nemoguće obećati pa Vas upozoravam da se čuvate agencija i freelancer-a koji vam obećavaju prvo mjesto. Samim tim ni ja Vam ne mogu garantovati prvo mjesto u Google—u, ali ću se truditi da napravimo čudo kako bismo Vaš sajt postavili na najbolju poziciju: po efektnoj strategiji i rješavanju problema dobro sam poznat.

Briga o klijentima

Analiziranje situacije i konkurenata, skeniranje web stranice, definisanje ciljeva i sl. pomažu nam da razvijemo pravilnu strategiju. Evaluacija obično traje do 10 radnih dana, zavisno od veličine sajta. Detalji su uvijek na uvidu klijentima kako bismo zajedno komentarisali, bili pravovremeno informisani i znali šta se dešava.

Outsourcing SEM

outsourcing sem

Internet Marketing

Nema ništa ljepše nego pomoći nekoj firmi da uspije i razvije dodatan vid zarade. Ništa nije važnije od sretnog klijenta. Niže ću navesti okvirne smjernice preko kojih dolazim do izvrsnih rezulata:

PPC (plati po kliku)

PPC (plati po kliku) podrazumjeva reklame koje se plaćaju po kliku na unaprijed određeni link. Znači, svaki put kad neko klikne na reklamu, Vi plaćate taj klik. Ovaj model oglašavanja je najrasprostanjeniji i najviše se upotrebljava na samim tražilicama (Google, Bing i tako dalje).

Display Advertising

Display advertising je isto što i PPC, s tom razlikom što podrazumijeva da reklama sadrži tekst, baner, sliku ili video. Po pravilu, nalazi se na trećim sajtovima i targetira publiku sa sličnim ili istim interesom. Sa ovim vidom možemo se oglašavati:

  • na sajtovima koji pišu na istu ili sličnu temu
  • ciljati odredjene sajtove
  • ciljati korisnike koji su vršili pretrage u tražilicama na istu temu
  • ciljati koristnike prema geografskoj lokaciji
  • reklamirati u mobilnim aplikacijama
  • reklamirati na socijalnim mrežama
  • ciljati korisnike koji su već posjetili vašu stranicu zavisno od toga gdje su tačno bili.

Društvene mreže

Prednost reklamiranja na društvenim mrežama je niža cijena nego kod ostalih modela marketinga. Najvažnije socijalne mreže za reklamiranje su Facebook i Linkedin, zavisno od toga šta želimo postići.

Retargeting

Retargeting je najbolji vid reklamiranja i jedan od najboljih modela za povrat investicije. Retargeting podrazumijeva ciljanje korisnika koji je posjetio vašu web lokaciju. Prednost ovakvog reklamiranja je što tačno "znate" koji je proizvod pogledao, kako je došao na sajt i kuda je po sajtu klikao pa ga možete precizno ciljati sa reklamom o proizvodu koji je pogledao..

Email marketing

Email marketing je jasna stvar, ali nimalo jednostavna. Ovaj model marketinga, u kombinaciji sa retargeting-om, donosi najveći povrat investiranog novca. Prikupljanje elektronske pošte po GRDP zakonu, priprema šablona, dijeljenje mušterija po grupama tj. raznim proizvodima, slanje obavještenja i tako dalje.

15% popusta na vašu prvu narudžbu

Kontaktiraj sada!

Izrada sajtova

Imati pristojan Web sajt pokazuje koliko ozbiljno mislite na svoju firmu i posao bez obzira da li prodajete nešto preko njega. Web sajt mora da stvori sliku uspješne firme i pomoći poslovanju na takav način da dovede do novih korisnika vaše ponude.

Planiranje izrade sajta

Prilikom prvog razgovora ustanovi se cilj i način na koji način želimo da komuniciramo sa korisnicima tj. šta im možemo ponuditi. Postavljanje jasnih ciljeva pomaže daljem razvoju, kako firme tako i izrade sajta.

Responsive web design

Već nekoliko godina podrazumijeva se standrard prema kojem sajt radi na desktopu, tabletu i mobilnim uredjajima. Brzina je jedan od važnih faktora, pa se podrazumijeva da je baza optimizovana.

Web razvoj

Sajtove uglavnom radim sa programskim jezikom PHP i bazom podataka MySQL i oslanjam se na CMS-ove (control management system) poput: ProcessWire, Magento i Drupal radi sigurnosti. Naravno, ako želite sigurnu i buletproof aplikaciju za plaćanje preko interneta, tu smo da se dogovorimo.

Komunikacija

Na početku uvijek zamolim da mušterija pogleda par sajtova na internetu, kaže otprilike par primjera i kako bi voljela da im izgleda sajt. U principu, sajt se ne radi ispod 7 dana i veoma je važno da za to vrjeme komuniciramo i da smo na vezi. Za razliku od poslovnih sajtova, sajtovi sa prodavnicom i bukiranjem smještaja izrađuju se duže i to je stvar koja zahtijeva mnogo dužu izradu sajta. Napomena: promjene već gotovog dizajna se naplaćuju.

Svaki posao završavam u dogovorenom periodu, osim ako se zahtjevi u medjuvremenu nisu promijenili. Jedino komunikaciono sredstvo koje koristim, što se tiče dodatnih zahtjeva, je elektronska pošta. Plan je razviti vašu digitalnu prisutnost i dovesti vas do niza funkcionalnih isporuka kroz kampanju. Ne preduzimamo nikakve prečace, sve što radimo biće unaprijed dogovoreno s vama. Volimo se baviti brojevima i statistikama.

15% popusta na vašu prvu narudžbu

Kontaktiraj sada!
Copyright © Vujosevic. All Rights Reserved.