Dogovor sa Coinis firmom

Na kraju krajeva, iz Coinis DOO me nisu iznenadili jer sam mislio od samog starta da rade običan showcase od sebe, da bi kao zaposlili nekog sa ozb. iskustvom

  • Comments:  0
  • 10 months ago

Prije cirka dvije sedmice dobijem poziv da dodjem na sastanak u vezi posla Internet marketing menadžera u firmi "Coinis D.O.O", Podgorica.

Navikao sam sa Amerima sa kojima radim zadnjih 10+ godina da sve to bude kratko i jasno, za razliku od njih zahtjevaju više razgovora, ipak sam se odazvao ponovnom pozivu u Petak (14. 03. 2019) da popričamo o detaljima plate i "welcome fee". Čvrsto smo se dogovorili, pala je ruka ruci i poželjeli smo jedni drugima srećnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. O detaljima dogovora ne želim.

U ponedjeljak, 16. 03. javljaju da odgadjaju dvije sedmice radi korona virusa. Kažem im da to nije dvije sedmice i da to može biti više sedmica, pa i šest, ali da mi imamo čvrsti dogovor i da sam napustio prethodnu firmu. Kažem im da ne želim ništa više imati sa njima i da me ne kontaktiraju više. Već istog dana poručuju preko trećeg lica da počinjem u srijedu i da je sve po dogovoru, da mogu početi da radim od kuće pa kasnije po detaljnom originalnom dogovoru. Pristanem zato što nisam neko ko će prekršiti rukovanje i čvrsti dogovor ali se jedem cijelu noć oko toga što ih nisam otkačio i kakav sam ja to čovjek kad ih puštam da me šetaju.

Kada padne dogovor i rukovanje u Crnoj Gori to ama baš ništa ne znači!

Jutros (17. 03) javljaju da ipak odustaju, da ja mogu raditi na nekakvim projektima, šta ti ja znam. Naravno, jedva sam dočekao da se ne dogovorim sa njima. Laknulo mi je jer sam se pitao ako se sada ovako ponašaju, koliko ih drži riječ na duže staze!?

Coinis showcase

Ovakvo balavo ponašanje je zaslužilo da rodi jedan blog post na blogu na kojem rijetko pišem. I čitavo pisanije nije da njih ocrnim, na prvom mjestu ovo ni ludak ne bi dozvolio sebi, mislim se takodje i ko sam ja i ovaj moj portfolio, ionako radim sa firmama u inostranstvu i ne srećemo se po internetima. Ali da nekom pričam u prazno da li bi mi vjerovao? Na kraju krajeva, nisu me iznenadili jer nisam ni očekivao od neke domaće firme da se bolje ponaša a i od samog početka sam mislio da rade običan showcase od sebe, kao, oni bi zaposlili nekog sa ozbiljnim iskustvom pa poslije traže bilo kakav izgovor ili varijantu da ne dodje do toga.

U jednom trenutku sam pomislio "vidi stvarno, ozbiljna firma u Crnoj Gori, nevjerovatno"... ROFL.. Ipak, da su dovukli zice u Budvu, lijepo se izvinuli kao ljudi, stvarno bih mislio da su ozbiljni ali sam izvinjenje dobio preko VAJBERA. Koji kraljevi, nevjerovatno.

Samo se jednom čudim - kako se možeš čvrsto rukovati, dogovoriti, čvrsto obećati i poslije 3 dana sve to može u vodu? Sad bi mi rekao drug "Aooo Miljane, a jel me zezaš to?" ali ja se i dalje čudim.

Crna Gora i Internet Marketing

Odavno sam znao da odje mali od sestre radi kampanje, da je sve na dječjem nivou i da se reklamiranje preko interneta svodi da se plati neko 50-70 eura mjesec dana, da ide reklama a o rezultatima niko ne brine. Tako ozbiljne firme niti zažive niti ostaju niti postoje. Šta je nekom hotelu bačit 50 eura da se samozavarava i da IT laže izvršnog kako se oni eto, reklamiraju!? I sve nam je tako, političke stranke, veće firme, a još svi koriste izraz "kampanja" kao da je iko ikad isplanirao od početka do kraja.

Pogovor, posao u Crnoj Gori

I dalje mogu raditi sa firmom za koju sam radio i pritom sam dobio ponudu od ozbiljne američke firme Fleetcor. Ne vjerujem da će mi se poslije ovoga ikada više desiti da razgovaram sa domaćim balavcima (mislim na bilo koga) prije nego zasijaju dolari na stolu bez da mrdnem. Imate jedni druge, imate ove što rade 50/mjesec reklamiranja pa izvolte, plaćajte, isti ste nivo. Radije bih radio kao stražar parkinga nego kao internet marketing menadžer u Crnoj Gori.

PS: prelasci u domaću firmu imaju nekih benefita a i razlozi su lične prirode.

Smori se u ne tako živu diskusiju:

Copyright © Vujosevic. All Rights Reserved.